Jongen gewond geraakt door afgaan illegaal jachtgeweer
02 Feb, 10:34
foto


Aswish D. (13) is gewond geraakt door een kogel uit een illegaal jachtgeweer van Jerrel A. (58). Het slachtoffer heeft een schotverwonding aan zijn bovenarm opgelopen. Er moest operatief bij hem worden ingegrepen; hij is ter verpleging opgenomen in het ziekenhuis. De politie van Santodorp heeft de man aangehouden voor illegaal vuurwapenbezit.

Uit het politionele onderzoek is komen vast te staan dat de verdachte op het punt stond te gaan jagen waarbij het slachtoffer hem te hulp schoot om zijn boot in het Saramaccakanaal te duwen. Het geladen jachtgeweer lag in de boot, die was aangemeerd op een helling langs het kanaal. Tijdens het duwen van de boot kwam het jachtgeweer vermoedelijk tegen de zijwand aan, met het gevolg dat het wapen afging.

Het wapen was eigendom was van een broer van de verdachte. Die broer is tien jaar geleden overleden waarna Jerrel A. het wapen illegaal onder zich gehouden heeft. Hij is niet in het bezit van een vergunning om een dergelijk vuurwapen onder zich te hebben.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Jerrel A. door de politie in verzekering gesteld voor overtreding van de Vuurwapenwet. Het jachtgeweer is hangende het onderzoek in beslag genomen, meldt de politie Public Relations.