Milieu prioriteit voor dc Grauwde
02 Feb, 02:47
foto
Dc Eric Grauwde heeft het roer op het commissariaat Paramaribo Zuid-West overgenomen van Remie Pollack. (Foto: Raoul Lith)


Het milieu is een belangrijk speerpunt voor districtscommissaris (dc) Eric Grauwde van Paramaribo Zuid-West. “Het stoort mij mateloos wanneer ik in het verkeer ben en mensen dingen uit auto’s zie gooien. Maar ook al zie je niemand iets gooien. Als je door bepaalde straten rijdt, zie je bermen vol zwerfvuil. Het is toch niet uit de lucht komen vallen? Dat hebben mensen gedaan,” zegt Grauwde. Hij geeft aan dat er nog een mindshift moet komen waarbij mensen attent worden gemaakt over milieuvervuiling.

Grauwde heeft donderdag officieel de leiding overgenomen van Remie Pollack die de scepter daar zwaaide sinds 2017. Grauwde geeft aan dat hard werken en het geduld beloond zijn. Hij zegt dat hij een paar keer is voorgedragen om dc te worden. “Maar nu is de tijd ervoor, bid en werk. De president weet wat hij doet."

“Willen we ontwikkeling brengen in het land, dan moeten we bij de gezondheid beginnen. Met zieke mensen kunnen we niet werken”. De dc koppelt gelijk gezondheid aan milieuvervuiling. Hij geeft als voorbeeld dat er een dengue epidemie kan uitbreken in een wijk doordat die vol zwerfvuil zit en hierdoor kunnen mensen van andere wijken besmet raken. De dc geeft aan dat er gewerkt gaat worden aan lozingen waar het water stremt. Er gaat zoveel mogelijk gewerkt worden met het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie aan oplossingen.

“Het belangrijkste dat je moet hebben als districtscommissaris is communicatie. Communicatie met elkaar en met je personeel. Je deur moet altijd open staan om de mensen de gelegenheid te geven om hun eitje te leggen,” zegt Pollack als advies aan zijn opvolger. Pollack merkt op dat hij een heel kundige staf achterlaat. Hij gaat zich nu op een andere manier gaan inzetten in zijn eigen district. Hij wil Commewijne vertegenwoordigen in De Nationale Assemblee in 2020.

Raoul Lith