Elias: Cuba zal invulling geven aan Wanica Ziekenhuis
02 Feb, 06:33
foto
Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en de Cubaanse onderminister van Volksgezondheid.


Cuba zal de personele invulling geven aan het Wanica Ziekenhuis. Cubaanse artsen zullen het ziekenhuis draaien. Dit zijn minister Antoine Elias van Volksgezondheid en de Cubaanse onderminister van Cuba, Regla Angula Pardo, overeengekomen. De Cubaanse hoge gast was voor een werkbezoek in Suriname. Elias zegt in gesprek met Starnieuws dat over een maand 25 artsen uit Cuba zullen komen voor het invullen van plekken bij de Regionale Gezondheidsdienst en de Medische Zending.

De invulling van het Wanica Ziekenhuis was een belangrijk punt van bespreking. De artsen en andere werkers uit de ziekenhuiszorg die naar Suriname komen voor het Wanica Ziekenhuis zullen ook getraind worden in de Engelse taal. Doordat Cubaanse artsen het ziekenhuis zullen draaien, zullen studenten uit Suriname die in Cuba de artsenopleiding volgen, ook hier stage kunnen lopen. Zij zijn verplicht stage te lopen in een ziekenhuis dat gedraaid wordt door Cubanen.

Met de onderminister uit Cuba is ook afgesproken dat studenten die in Havana willen studeren, welkom zijn. Er is geen limiet voor het aantal studenten dat in Cuba wil studeren, zegt Elias. Hij is zeer tevreden over de uitkomst van het gesprek met de Cubaanse delegatie. De onderminister heeft ook een rondleiding gekregen in het Mungra Medisch Centrum.