Staatsolie opent portaal voor bedrijven
01 Feb, 18:51
foto


Staatsolie heeft een portaal gelanceerd voor bedrijven die zich kunnen registreren. Hierdoor zullen zij op de hoogte blijven van de olie-exploratieactiviteiten in het offshore-gebied. Het Supplier Registration Portal Suriname (SRP) is donderdag gelanceerd.

Het SRP is een concreet resultaat van het Industrial Baseline Study die Staatsolie en zijn offshore-partners in 2018 hebben laten uitvoeren. In kaart is gebracht waar het bedrijfsleven nu staat indien het goederen en diensten wenst te leveren aan de offshore-industrie. Het SRP is opgezet door de internationale consultant DAI Global Inc. Staatsolie is beheerder van het portaal en DAI ondersteunt daarin. Het SRP Suriname is gratis en alleen toegankelijk voor bedrijven die zich registreren.

Het portaal heeft in deze fase waarin de offshore-olie-industrie in Suriname zich bevindt een informatieve functie, zegt Staatsolie. Via dit platform zullen geregistreerde bedrijven op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen in offshore-Suriname. In de volgende fase zal het portaal hoofdzakelijk worden gebruikt door de offshore-contractors en hun sub-contractors om makkelijk de lokale leveranciers te kunnen identificeren.
De lancering van het Supplier Registration Portal Suriname is een eerste stap bij het voorbereiden van het Surinaams bedrijfsleven op een offshore-olievondst.